Norvégia fotótúra
Északi fény fotózása a Lofoten szigeteken
Norvégia fotótúra
Északi fény fotózása a Lofoten szigeteken
Norvégia fotótúra
Északi fény fotózása a Lofoten szigeteken
Norvégia fotótúra
Északi fény fotózása a Lofoten szigeteken
Norvégia fotótúra
Északi fény fotózása a Lofoten szigeteken
Norvégia fotótúra
Északi fény fotózása a Lofoten szigeteken
Previous slide
Next slide

Norvégia fotótúra a Lofoten szigeteken

Északi fény fotózása: fotótúra Norvégiában a Lofoten szigeteken

A szigetcsoport az UNESCO Világörökség részét képezi, a National Geographic szerint pedig ez a világ harmadik legvonzóbb turisztikai úti célja.
Te hallottál már Lofotenről? A szokatlan csengésű név egy különleges norvég szigetcsoportot takar, amely az Északisarkkörtől északra, a 67. és a 68. szélességi fok között található. Ez alapján joggal gondolhatnánk, hogy Lofoten egyet jelent az állandó zimankóval, azonban a Golf–áramlatnak köszönhetően ez éppenséggel nincs így. Enyhe tél jellemzi a vidéket.

A fotótúra látványosságai:

A Földön itt a legnagyobb az úgynevezett hőmérsékleti anomália, ami azt jelenti, hogy amikor a környező területeken mínusz 20 fokig ereszkedik a hőmérő higanyszála, és már a jegesmedvék is szívesen vennének egy meleg takarót, a Lofoten szigeteken ’mindössze’ 0 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.
szigetcsoport 60(!) kisebb-nagyobb szigetét hidakalagutak és kompjáratok kötik össze. Az itteni, körülbelül 20 ezer főt számláló lakosság elsősorban tőkehal-halászatból él.
fotózás szerelmeseinek Lofoten valóságos kincsesbánya, hiszen a változatos táj ezernyi szépséget tartogat. A fjordok és a tengeröblök találkozása lenyűgöző látványt nyújt, a gleccserek magasztossága pedig egy szempillantás alatt ráébreszti az embert arra, hogy a természet erői mellett minden más eltörpül.
Február második felében – vagyis a túra idejében – jó esélyünk van arra, hogy lencsevégre kapjuk a világ egyik legkülönlegesebb égi jelenségét, a tünékeny sarki fényt.
8 napos utazás során elsősorban a természet megörökítésére koncentrálunk. Az alábbi program csupán fő csapásvonalként szolgál: a bejáratott fotós helyszíneket mindenképp felkeressük, elképzelhető, hogy az itteni, változékony időjárás miatt átalakítjuk az útitervet.

Dátum

3.200 €
Túra hossza: 8 nap

A túra ára

2025. Február 6-13.
Elérhetőség:
6 hely szabad!

NEHÉZSÉG

Fitness:
Könnyen teljesíthető
Fotós készségek:
Kezdőtől profiig

Csoport

Kis csoport
Min 3, Max 6 fő + két túravezető

A fotótúra ára tartalmazza

MINDENT INTÉZÜNK!

Segítünk a repülőjegy vásárlásnál is!

Erre sincs gondod

Elintézzük a szállásfoglalást, valamint a reggelit és a vacsorát!

MINDENRŐL GONDOSKODUNK!

Elég egy fényképezőgép és készen állsz az útra!

EBBEN IS SEGÍTÜNK!

Minőségi fotótechnikai segítségnyújtás a túra teljes időtartama alatt!

A túra során a fotózáson van a fő hangsúly, a programot úgy alakítjuk, hogy minél több és szebb fotóval térhessünk haza a túra végén.

Túraleírás: Lofoten fotótúra

Lofoten fotótúra: 1. nap

Utazás Norvégiába és találkozás Harstad/Narvik repülőtér közelében lévő szállodában. Este közös vacsora, ismerkedés.

Lofoten fotótúra: 2. nap

Reggeli után tágas, kényelmes bérautókkal (nem mikrobusz) indulunk úti célunk felé. Útközben bevásárolunk egy nagy élelmiszer áruházban a reggelihez. Az utazás során többször is megállunk, hogy fényképezőgépeink is megismerkedhessenek a Norvég levegővel. Az esti órákban megérkezünk főhadiszállásunkra. A következő napokban csillagtúra szerűen sorra járjuk a sziget partvidékét, valamint a fjordokat, kisebb halászfalvakat. Este vacsora egy közeli étteremben. Az éjszakai eget figyelve, ha a körülmények is kedvezően alakulnak, sarki fényt fotózhatunk.

Lofoten fotótúra: 3. nap

Napkeltekor már kint leszünk a terepen, hogy varázslatos fényben fotózhassunk. Majd visszatérve a szállásra, a reggelizés közben átbeszéljük az aktuális napra tervezett programot. A nap további részét Fredvang és Skagsanden homokos partján és környékén töltjük. Vacsora után az éjszakai eget szerencsés esetben zöldre festő sarki fényt fotózzuk.

Lofoten fotótúra: 4. nap

Ezen a napon is időben kimegyünk egy közeli fotó pontra, hogy a világ egyik legszebb reggelét élhessük át a Norvég napfelkeltében. Majd visszatérve a szállásra, elfogyasztjuk az ott elkészített ízletes reggelit. A nap további részét Storsandnes és Myrland környékén töltjük, gyakoroljuk a kamerák beállításait, kezelését. A vacsoránk ma is egy közeli étteremben készül a frissen fogott tenger legkülönfélébb kincseiből. A finom ételek után a sarki fény fotózásával zárhatjuk napunkat.

Lofoten fotótúra: 5. nap

Eddigre már a megszokott korai ébredéssel előzzük meg a napfelkeltét, hogy gazdagítsuk a csodás reggeli fotók számát galériánkban. Úticélunk erre a napra Haukland és Uttakleiv környéke. A sziklás, homokos partok szinte minden kanyarban fotó témát kínálnak. A meleg éttermi vacsora után ha a szerencse velünk tart, sarki fényt fotózunk.

Lofoten fotótúra: 6. nap

Napkeltekor fotózással kezdünk, egy újabb látványos helyszínen. Majd visszatérve a szállásra, reggelizünk és felkészülünk aznapi utunkra. A nap további részét Sund és Nusfjord település környékén töltjük. A látványos “norvég vörös” házak között sétálva fotózunk kifulladásig. Friss vacsoránk elfogyasztás után egy közeli, homokos tengerpartra megyünk, hogy előtérnek használva készíthessünk sarki fényes tájfotókat.

Lofoten fotótúra: 7. nap

Reggeli után vissza indulunk a Harstad/Narvik repülőtér melletti szállodába. Az utazás során többször is megállunk a gyönyörű fjordokban és fotózunk. Az esti órákban már a repülőtér közeli hotelben töltjük közös vacsoránkat.

Lofoten fotótúra: 8. nap

A szállodában elfogyasztott reggeli után búcsút veszünk a tenger-illatú Norvégia egyik legszebb szigetcsoportjától, és hazafelé vesszük az irányt.

A programváltozás jogát fenntartjuk! Fotótúra lévén utazásunk fő célja a fotózás. Az, hogy a lehető legjobb helyeken, a lehető legjobb fényképek készülhessenek. Ennek érdekében azonban olykor áldozatokat kell hozni: előfordulhatnak váratlan helyzetek – időjárás változás és egyéb környezeti tényezők – amelyek felülírják a tervezett programot. Számunkra az utasok biztonsága a legfontosabb: ha egy program elmarad, vagy más időpontra kerül, az kizárólag azért fordulhat elő, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk.
Amennyiben valamilyen váratlan esemény miatt egy-egy program egyáltalán nem teljesíthető az előre meghirdetett időpontban, a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat.
A szervezőknek az a legfontosabb, hogy jól érezd magad, ám a végső döntés az övék, és betartásuk minden résztvevő számára kötelező érvényű.
A fotótúrán való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív- és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

Szeretnél Te is profi fotókat készíteni?

Vezetőink megmutatják mit és hogyan csinálj. Mindenkivel egyedileg foglalkozunk. Alkalmazkodunk a körülményekhez. Ha az időjárás vagy a fényviszonyok nem megfelelőek, visszatérünk, hogy a legmegfelelőbb körülmények között tudjuk megfotózni a kiszemelt témát. Egy biztos: a fényképezőgépünk memóriájának köszönhetően (a sajátunkról nem is beszélve) az utazás emléke örökre velünk marad.

Szállás

Az első és utolsó éjszakát a Harstad/Narvik repülőtér közelében lévő szállodában töltjük, 2 ágyas szobákban. A szobákban fürdőszoba, LCD TV, ingyenes WifiReggeli és vacsora a szálloda éttermében.

5 éjszakát töltünk két teljesen felújított, hangulatos norvég házban (1 házban 4 fő), közvetlenül a tengerparton. Minden házhoz 3 hálószobafürdőszoba, teljesen felszerelt konyha és nappali tartozik. A környék gyönyörű, északi fényt pedig szó szerint akár az ablakból is fotózhatunk. A reggelit és a vacsorákat pedig egy közeli étteremben fogyasztjuk el.

A Norvég fotótúra képei

A fotó túra vezetői

Kovács Krisztián

Túravezető

Túráztam, hegyet másztam, majd haza szerettem volna hozni, amit látok a hegyekben, így érkezett meg hobbiként, majd tíz év elteltével hivatásként az életembe a fotózás. Több kiállítás és úti beszámoló alkalmával osztottam meg már az élményeimet és a látottakat a közönséggel. Nemzetközi pályázatokon különdíjak, kiemelések, elfogadások követik egymást mióta elhatároztam megszerzem a FIAP (Fédération Internationale de I’Art Photographique), magyarul Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség fotóművésze minősítést. A tájfotózás izgalmas, változatos világát szeretném megmutatni utasainknak.

Szabó Zsolt

Túravezető

Madarak fotózásával kezdtem, melyekkel jó eredményeket értem el hazai és külföldi pályázatokon is. Egy idő után érdeklődésem a tájfotózás irányába fordult. Két éve pedig belekóstoltam a drónnal való fotózás rejtelmeibe is.
Munkáim eredményesen szerepeltek többek között a National Geographic, az Év Természetfotósa, a Varázslatos Magyarország, a PCCS International Salon, a Sony, a vadon.ro, az IBP Dreamscapes International Salon, a MAFOSZ, a FIAP, a Pannonia Reflections , a BPOTY és a WildLifePhoto pályázatain is.
Fotóimból állandó kiállítások készülnek, és a közelmúltban két könyvem is megjelent magánkiadásban.

Utasaink mondták rólunk

Jelentkezem a túrára

Készen állsz a túrára?

Ár: 3.200 €
Dátum: 2025. február 6-13.
Résztvevők száma: Min 3, Max 6 fő
Nehézség: könnyű

Vagy szeretnél feltenni pár kérdést?

Mi az ajánlott fényképezőgép felszerelés ?
Mi az ajánlott ruházat ?
Kell-e utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

Teljes ár

3.200 €

Foglaláskor fizetendő

960 €

Dátum

2025. február 6-13.

Fizetési ütemezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a túrára

Sajnos több jelentkezőt nem tudunk fogadni a túrára. Kérjük válasszon másik túrát! Köszönjük!

Norvégia Hun

Kapcsolattartási adatok

Személyes adatok