Morávia fotótúra
Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok
Morávia fotótúra
Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok
Morávia fotótúra
Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok
Morávia fotótúra
Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok
Morávia fotótúra
Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok
Előző
Következő

Morávia fotótúra

Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok

Morvaország (korábbi magyar neve: Morávia, csehül és szlovákul Morava, lengyelül Morawy) történelmi régió a mai Csehország keleti részén. Az utóbbi néhány évszázad során Morvaország (illetve így Morvaország-Szilézia) a korábbi Szilézia tartomány egy részét, az úgynevezett Morva-Sziléziát is magába foglalta. Fotózási szempontból a Toszkán vidék íves rajzolatát fedezhetjük fel.

Fotótúra látványosságai

A régió szívében a Morva és a Thaya folyók üledékes medencéi terülnek el, 180-250 méteres tengerszint feletti magasságban. Nyugaton a Cseh–Morva-dombság 800 méter fölé emelkedik, míg a legmagasabb hegy, az 1490 m magas Praděd (németül Altvater) északnyugaton, a Szudétákban található. Délebbre fekszik a Jeseníky felföld (400 – 600 m), ami 310 méterig ereszkedik az Odera felső folyásánál, Hranice na Moravě közelében (Morva-kapu), hogy aztán Beszkidek néven 1322 méteres magasságba emelkedjen (Lysá hora, németül Kahlberg). Ez a három gerinc a Morva-kapuval az európai vízválasztó részét képezi.

Végtelen, az ég felé nyúló íves vonalú táj jellemzi Csehországban a Morva Toscana vidéket. A túra során felfedezzük Dél-Morvaország szépségeit a repce és szőlőültetvényeit, kápolnáit és szélmalmait. Utasaink a tájfotózás mellett a Cseh “sörvárosok” Krušovice és Český Krumlov hangulatába is belekóstolhatnak az ízletes sörök mellett természetesen. A város fotózás tökéletes helyszínein gyakorolhatjuk a folyamatosan változó téma megörökítését. 

Dátum

2023 Április 23-26.
Túra hossza: 4 nap

A túra ára

1.000 €/fő
Elérhetőség:
6 hely szabad

NEHÉZSÉG

Fitness:
Könnyen teljesíthető
Fotós készségek:
Kezdőtől profiig

Csoport

Kis csoport
Min 3, Max 6 fő + két túravezető

Fotótúránk ára tartalmazza

MINDENT INTÉZÜNK!

Segítünk a repülőjegy vásárlásnál is!

Erre sincs gondod

Elintézzük a szállásfoglalást, valamint a reggelit és a vacsorát!

MINDENRŐL GONDOSKODUNK!

Elég egy fényképezőgép és készen állsz az útra!

EBBEN IS SEGÍTÜNK!

Minőségi fotótechnikai segítségnyújtás a túra teljes időtartama alatt!

A túra során a fotózáson van a fő hangsúly, a programot úgy alakítjuk, hogy minél több és szebb fotóval térhessünk haza a túra végén.

Túraleírás - Morávia fotótúra

1. nap

Reggeli indulás Nagykanizsáról, Győrt érintve utazunk szálláshelyünkre Strážnice városba. Az esti fényekben már a terepen fotózzuk az íves dombokat, virágzó mezőket.

2. nap

Napkeltekor a közeli dombokon várjuk az első fénysugarakat, majd visszatérünk hotelünkbe a svédasztalos reggelit fogyasztani. Úticéljaink között szerepel: Josef Dufek vineyard, Knights Templar's vineyards, Tsunami és a The Flying Carpet. Megközelítve a kiszemelt helyszíneket érteni fogjuk miért is kaptak a fotópontok ezeket a meglepően találó neveket. Kellemes szállásunkon a vacsora idő remek alkalmat ad, hogy átbeszéljük a következő napi városlátogatásunkat és sör napunkat.

3. nap

Kora reggel indulunk a reggeli után kocsiba szállunk és meg sem állunk Český Krumlov városig, ahol a középkori hangulatú város mindenkit garantáltan el fog varázsolni főleg miután megkóstoltuk a helyi sör különlegességeket. Délutáni programként sétát teszünk Krušovice belvárosának utcáin.

4. nap

Napkeltekor már kint leszünk a terepen, hogy varázslatos fényben fotózhassunk. Majd visszatérve a szállásra, a reggelizés közben átbeszéljük az aktuális napra tervezett programot. A nap további részét Stražovice, St. Barbara chapel, Šardice Valley, Magic Valley és The Middle of Nowhere helyszíneken töltjük keresve a legjobb szöget a fotózáshoz. A virágzó repce mező élénk sárgára fogja festeni a képek nagy részét, felhőtlen örömünkre. A nap második felében felfedezünk két épen maradt szélmalmot, Chvalkovice windmill-t és Kunkovice windmill-t. A csoporttal egyeztetve tervezzük a délutánt, esetleg kimaradt fotó pontot látogatunk vagy várost nézünk és kora délután indulunk Magyarországra. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk! Utazásunk fő célja a fotózás. Az, hogy a lehető legjobb helyeken, a lehető legjobb fényképek készülhessenek. Ennek érdekében azonban olykor áldozatokat kell hozni: előfordulhatnak váratlan helyzetek – időjárás változás és egyéb környezeti tényezők – amelyek felülírják a tervezett programot. Számunkra az utasok biztonsága a legfontosabb: ha egy program elmarad, vagy más időpontra kerül, az kizárólag azért fordulhat elő, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk.
Amennyiben valamilyen váratlan esemény miatt egy-egy program egyáltalán nem teljesíthető az előre meghirdetett időpontban, a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat.
A szervezőknek az a legfontosabb, hogy jól érezd magad, ám a végső döntés az övék, és betartásuk minden résztvevő számára kötelező érvényű.
Az utazáson való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív- és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

Szeretnél Te is profi fotókat készíteni?

Vezetőink megmutatják mit és hogyan csinálj. Mindenkivel egyedileg foglalkozunk. Alkalmazkodunk a körülményekhez. Ha az időjárás vagy a fényviszonyok nem megfelelőek, visszatérünk, hogy a legmegfelelőbb körülmények között tudjuk megfotózni a kiszemelt témát. Egy biztos: a fényképezőgépünk memóriájának köszönhetően (a sajátunkról nem is beszélve) az utazás emléke örökre velünk marad.

Szállás

A túra ideje alatt egy szállást fogunk használni, Strážnice városban, *** hotelben. Csillagtúra szerűen ide térünk majd vissza.  Elhelyezés kétágyas szobákban. A szobákban fürdőszoba, LCD TV, ingyenes Wifi. Reggeli és vacsora a szálloda éttermében.

A fotós túra vezetői

Kovács Krisztián

Túravezető

Túráztam, hegyet másztam, majd haza szerettem volna hozni, amit látok a hegyekben, így érkezett meg hobbiként, majd tíz év elteltével hivatásként az életembe a fotózás. Több kiállítás és úti beszámoló alkalmával osztottam meg már az élményeimet és a látottakat a közönséggel. Nemzetközi pályázatokon különdíjak, kiemelések, elfogadások követik egymást mióta elhatároztam megszerzem a FIAP (Fédération Internationale de I’Art Photographique), magyarul Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség fotóművésze minősítést. A tájfotózás izgalmas, változatos világát szeretném megmutatni utasainknak.

Szabó Zsolt

Túravezető

Madarak fotózásával kezdtem, melyekkel jó eredményeket értem el hazai és külföldi pályázatokon is. Egy idő után érdeklődésem a tájfotózás irányába fordult. Két éve pedig belekóstoltam a drónnal való fotózás rejtelmeibe is.
Munkáim eredményesen szerepeltek többek között a National Geographic, az Év Természetfotósa, a Varázslatos Magyarország, a PCCS International Salon, a Sony, a vadon.ro, az IBP Dreamscapes International Salon, a MAFOSZ, a FIAP, a Pannonia Reflections , a BPOTY és a WildLifePhoto pályázatain is.
Fotóimból állandó kiállítások készülnek, és a közelmúltban két könyvem is megjelent magánkiadásban.

Jelentkezem a túrára

Készen állsz a túrára?

Ár: 1.000 €/fő
Dátum: 2023. április 23-26.
Résztvevők száma: Min 3, Max 6 fő
Nehézség: könnyű

Vagy szeretnél feltenni pár kérdést?

Mi az ajánlott fényképezőgép felszerelés ?
Mi az ajánlott ruházat ?
Kell-e utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

Teljes ár

1.000 €/fő

Foglaláskor fizetendő

300 €/fő

Dátum

2022. Április 23-26.

Fizetési ütemezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a túrára

    Személyes adatok
    Kapcsolattartási adatok