Madeira fotótúra
Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán
Madeira fotótúra
Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán
Madeira fotótúra
Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán
Madeira fotótúra
Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán
Madeira fotótúra
Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán
Madeira fotótúra
Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán
Previous slide
Next slide

Madeira fotótúra

Vulkanikus szigetvilág, fotózás Madeirán

A Madeira-szigetek Portugáliához tartozó két nagyobb és számos kisebb szigetből, illetve szirtből álló szigetcsoport az Atlantióceánban, Marokkótól mintegy 600 km-rel nyugatra, a Kanáriszigetektől északra, az Azori-szigetektől kelet-délkeletre, nagyjából az északi szélesség 32–33°, illetve a nyugati hosszúság 16–17° között. Ennek megfelelően a szigeteken az időmérők egy órával kevesebbet mutatnak, mint Közép-Európában.

Madeira fotótúra látványosságai

A sziget lenyűgöző természeti tájakat, gyönyörű vadregényes tájat, csillogó vízeséseket, drámai partvonalat és magas hegyeket foglal magába. Madeira nem a strandolás szerelmeseinek, hanem a természetjáróknak és különösen a tájfotósoknak való hely.

A világ legnagyobb babérerdeje, drámai sziklaformációk, színes zátonyok és sok más érdekes helyszín, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak. Madeira népszerű úti cél, és valóban számos ismert fotózási helyszínt találunk. Madeira legnagyobb része még mindig nagyon csendes és felfedezetlen, így nagyon izgalmas is egyben. Kicsit kell túrázni is, hogy megismerjük Madeira autentikusabb oldalát.

Madeira egy gyönyörű és lenyűgöző sziget, amely szebbnél szebb fotózási célpontokat rejt.

A 6 napos utazás során elsősorban a természet megörökítésére koncentrálunk. Az alábbi program csupán fő csapásvonalként szolgál. A látványos fotós helyszíneket mindenképp felkeressük, elképzelhető, hogy a változékony időjárás miatt átalakítjuk az útitervet.

Dátum

2025. Március 15-20.
Túra hossza: 6 nap

A túra ára

2.400 €
Elérhetőség:
6 hely szabad!

NEHÉZSÉG

Fitness:
Könnyen teljesíthető
Fotós készségek:
Kezdőtől profiig

Csoport

Kis csoport
Min 3, Max 6 fő + két túravezető

Madeira fotótúra ára tartalmazza

MINDENT INTÉZÜNK!

Segítünk a repülőjegy vásárlásnál is!

Erre sincs gondod

Elintézzük a szállásfoglalást, valamint a reggelit és a vacsorát!

MINDENRŐL GONDOSKODUNK!

Elég egy fényképezőgép és készen állsz az útra!

EBBEN IS SEGÍTÜNK!

Minőségi fotótechnikai segítségnyújtás a túra teljes időtartama alatt!

A túra során a fotózáson van a fő hangsúly, a programot úgy alakítjuk, hogy minél több és szebb fotóval térhessünk haza a túra végén.

Túraleírás Madeira fotótúra

Szállásunk Ponta do Solban egy négycsillagos szállodában, kétágyas, tengerre néző szobákban lesz. Reggelinket és vacsoránkat is a szálláson fogyasztjuk el. Ahogy a neve is mutatja, Ponta do Sol az egyik legnaposabb hely a szigeten, ahol szinte minden nap süt a nap. Ez a meredek partszakasszal, a színes házakkal és a dinamikus tengerrel együtt kiváló fotós helyszínnek számít. Erről a helyről lehetőség van az ellenkező irányba is fotózni, hogy egy teljesen más tengeri tájképet kapjunk. A sziget partszakaszai meredeken emelkednek ki az óceánból, varázslatos helyszíneket adva a napfelkelte és napnyugta fotózásnak. Madeira belső része dús növényzettel, izgalmas erdő részekkel, ködös reggelekkel kedveskedik nekünk fotósoknak, hogy izgalmas túrákat tervezhessünk. Napközben kísérletezhetünk a szűrőkkel, hosszú záridős fotókkal.

Madeira fotótúra 1. nap

Utazás Madeirára, más országból érkezőkkel találkozás a szállodában. Séta a környéken, Este közös vacsora, ismerkedés, készülődés a másnapi korai fotózásra.

Madeira fotótúra 2. nap

Reggeli után kényelmes bérautóinkkal (nem mikrobusz) indulunk úti célunk felé. Útközben bevásárolunk frissítőkből, nassolni valóból. Az utazás során többször is megállunk, hogy fényképezőgépeink is megismerkedhessenek a sziget friss levegőjével. Erre a napra tervezett fotópontokat sorban meglátogatjuk, természetesen szánunk időt a pihenésre is, főleg a magaslati pontok hívogatnak egy kis henyélésre. Az esti órákban megérkezünk szállásunkra, ahol az ízletes vacsora közben megemlékezünk a napi élményekről. Ha a csapat úgy dönt szívesen tartunk fotóelemzést a csendes esti órákban. A következő napokban csillagtúra szerűen sorra járjuk a sziget partvidékét, belső területeit.

Madeira fotótúra 3. nap

Napkeltekor már kint leszünk a terepen, hogy varázslatos fényben fotózhassunk. Majd visszatérve a szállásra, a reggelizés közben átbeszéljük az aznapra tervezett programot. A nap további részét Ribeira Da Janela és Ponta do Poiso partján és környékén töltjük. Vacsora után az éjszakai eget is megörökítjük. A csillagfotózásban is komoly lehetőségek vannak a szigeten.

Madeira fotótúra 4. nap

Ezen a napon is időben kimegyünk egy fotó helyszínre, hogy a világ egyik legszebb reggelét élhessük át a Madeira-i napfelkeltében. Majd visszatérve a szállásra, elfogyasztjuk ízletes reggelinket. A nap további részét Ruins of St. George és Ponta do Clérigo környékén töltjük, gyakoroljuk a kamerák beállításait, képszerkesztést, technikai segitséget nyújtunk a csapat számára.

Madeira fotótúra 5. nap

Eddigre már a megszokott korai ébredéssel előzzük meg a napfelkeltét, hogy gazdagítsuk a csodás reggeli fotók számát galériánkban. Úticélunk erre a napra Vereda do Fanal környéke. Az ide tervezett gyalogtúra izgalmas mesevilág szerű témát tartogat számunkra. A hangulatos erdőben repülni fog az idő és nehezen tudjuk majd abbahagyni a táj fotózását. Vacsora időre már kellemesen elfáradva, éhesen várjuk a finom fogásokat.

Madeira fotótúra 6. nap

Hotelünkben elfogyasztjuk kiváló reggelinket és felkészülünk a hazautra. Az indulás előtt még rövid sétát teszünk a városka tengerpartján, beszerezzük a családnak szánt ajándékokat és még egy kis streetfotóra is jut idő. Késő esti órákban érkezünk meg Magyarországra.

Annak érdekében hogy a túra során a legjobb fotók szülessenek elképzelhető hogy olykor áldozatokat kell hozni. Előfordulhatnak váratlan helyzetek – időjárás változás és egyéb környezeti tényezők – amelyek felülírják a tervezett programot. Számunkra az utasok biztonsága a legfontosabb. Ha egy program elmarad, vagy más időpontra kerül, az kizárólag azért fordulhat elő, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk. A programváltozás jogát fenntartjuk! Utazásunk fő célja a fotózás. Amennyiben valamilyen váratlan esemény miatt egy-egy program egyáltalán nem teljesíthető az előre meghirdetett időpontban, a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat. Nekünk az a legfontosabb, hogy jól érezd magad, ám a végső döntés a miénk és betartásuk minden résztvevő számára kötelező érvényű. Az utazáson való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív- és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

Szeretnél Te is profi fotókat készíteni?

Vezetőink megmutatják mit és hogyan csinálj. Mindenkivel egyedileg foglalkozunk. Alkalmazkodunk a körülményekhez. Ha az időjárás vagy a fényviszonyok nem megfelelőek, visszatérünk, hogy a legmegfelelőbb körülmények között tudjuk megfotózni a kiszemelt témát. Egy biztos: a fényképezőgépünk memóriájának köszönhetően (a sajátunkról nem is beszélve) az utazás emléke örökre velünk marad.

Madeira fotótúra szállás

Szállásunk Ponta do Sol-ban egy 4 csillagos hotelben lesz. Kétágyas szobák tengerre néző kilátással.  A szobákban fürdőszoba, LCD TV, ingyenes Wifi. Reggeli és vacsora a szálloda éttermében.

A Madeira fotótúra képei

A Madeira fotó túra vezetői

Kovács Krisztián

Túravezető

Túráztam, hegyet másztam, majd haza szerettem volna hozni, amit látok a hegyekben, így érkezett meg hobbiként, majd tíz év elteltével hivatásként az életembe a fotózás. Több kiállítás és úti beszámoló alkalmával osztottam meg már az élményeimet és a látottakat a közönséggel. Nemzetközi pályázatokon különdíjak, kiemelések, elfogadások követik egymást mióta elhatároztam megszerzem a FIAP (Fédération Internationale de I’Art Photographique), magyarul Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség fotóművésze minősítést. A tájfotózás izgalmas, változatos világát szeretném megmutatni utasainknak.

Szabó Zsolt

Túravezető

Madarak fotózásával kezdtem, melyekkel jó eredményeket értem el hazai és külföldi pályázatokon is. Egy idő után érdeklődésem a tájfotózás irányába fordult. Két éve pedig belekóstoltam a drónnal való fotózás rejtelmeibe is.
Munkáim eredményesen szerepeltek többek között a National Geographic, az Év Természetfotósa, a Varázslatos Magyarország, a PCCS International Salon, a Sony, a vadon.ro, az IBP Dreamscapes International Salon, a MAFOSZ, a FIAP, a Pannonia Reflections , a BPOTY és a WildLifePhoto pályázatain is.
Fotóimból állandó kiállítások készülnek, és a közelmúltban két könyvem is megjelent magánkiadásban.

Utasaink mondták rólunk

Jelentkezem a túrára

Készen állsz a túrára?

Ár: 2.400 €
Dátum: 2025. Március 15-20.
Résztvevők száma: Min 3, Max 6 fő
Nehézség: könnyű

Vagy szeretnél feltenni pár kérdést?

Mi az ajánlott fényképezőgép felszerelés ?
Mi az ajánlott ruházat ?
Kell-e utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

Teljes ár

2.400 €

Foglaláskor fizetendő

720 €

Dátum

2025. március 15-20.

Fizetési ütemezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a túrára

Sajnos több jelentkezőt nem tudunk fogadni a túrára.

 

Kérjük válasszon másik túrát!

 

Köszönjük!

Madeira Hun

Kapcsolattartási adatok

Személyes adatok