Dolomit fotótúra
Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban
Dolomit fotótúra
Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban
Dolomit fotótúra
Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban
Dolomit fotótúra
Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban
Dolomit fotótúra
Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban
Dolomit fotótúra
Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban
Előző
Következő

Dolomit fotótúra

Gyönyörű színek, merész csúcsok az Olasz Alpokban

Dolomitok (olasz nyelven Dolomiti; német nyelven Dolomiten; friuli nyelven Dolomitis) az Alpok egyik hegycsoportja. Észak-Olaszországban terül el, legnagyobb része a Veneto régióban található Belluno megye területén. Földtanilag a hegyek világos színű, dolomit mészkőből állnak, amelyeket erózió lélegzetelállítóan fotogenikus alakzatokba faragott. Ezeknek a hegyeknek a formája nagyon látványos, ez teszi ezt a helyet a fotósok és ezzel a fotós túrák célpontjává.

Fotótúra látványosságai

Az ősz remek időpont erre a varázslatos látogatásra, amikor a völgyeket és az erdőket gyönyörű színek díszítik. Az egyedülállóan merész csúcsok, a zöld rétek felett és a kék ég alatt egyedülálló és lélegzetelállító látványt nyújtanak. Függőleges falak, gyönyörű sziklák, türkiz színű tavak, amelyek tükrözik a körülvevő óriási hegyek fenségét, alpesi rétek, amelyek Svájcra emlékeztetnek. Hatalmas fenyő- és vörösfenyő erdők, amelyek ebben az évszakban mutatják meg legszembetűnőbb és legélénkebb színüket. Napkeltekor és napnyugtakor a Dolomitok hegycsúcsai meleg narancssárga és arany színben pompáznak. Csatlakozz ehhez a Dolomit fotós túrához, egy olyan utazáshoz, amely minden várakozáson túli fotós lehetőségeket kínál. Az észak-olaszországi Dolomitok az ország egyik legenerikusabb célpontja, amely évről évre vonzza a fotósokat a világ minden tájáról.

Dátum

2021 Szeptember 15-19.
Túra hossza: 5 nap

A túra ára

900 €/fő
Elérhetőség:
4 hely szabad

NEHÉZSÉG

Fitness:
Könnyen teljesíthető
Fotós készségek:
Kezdőtől profiig

Csoport

Kis csoport
Min 3, Max 6 fő + két túravezető

Fotótúránk ára tartalmazza

MINDENT INTÉZÜNK!

Segítünk a repülőjegy vásárlásnál is!

Erre sincs gondod

Elintézzük a szállásfoglalást, valamint a reggelit és a vacsorát!

MINDENRŐL GONDOSKODUNK!

Elég egy fényképezőgép és készen állsz az útra!

EBBEN IS SEGÍTÜNK!

Minőségi fotótechnikai segítségnyújtás a túra teljes időtartama alatt!

A túra során a fotózáson van a fő hangsúly, a programot úgy alakítjuk, hogy minél több és szebb fotóval térhessünk haza a túra végén.

Túraleírás - Fotótúra: Őszi Dolomitok

1. nap

Indulás Nagykanizsáról a csapat mikrobusszal, ha külföldről érkezel találkozó egy előre egyeztetett helyen. Elfoglaljuk a szállásunkat Selva di Cadore-ben a Dolomitok szívében. A délutáni órákat már a közeli Giau hágón töltjük és fotózunk amennyit csak tudunk. Vacsorázni visszatérünk szállásunkra. Ha a csoport szeretne éjszaka csillagfotózni és az időjárás is engedi, visszatérünk a terepre. Autóval könnyen megközelíthető helyeket látogatunk. Fontos, hogy nem teljesítménytúrázni indulunk.

2. nap

Reggeli után egy nagyon látványos és izgalmas helyszínre indulunk. Az út során több helyszínen is megállunk fotózni. A Tre Cime di Lavaredo (három nővér) csúcsok közelében hagyjuk az autót és megkerüljük a hatalmas tömböt. A keleti oldalról csodás látvány nyílik a Nővérekre. Ezen a területen több fotópontot is felkereshetünk, túrázhatunk, a csapat igényeit szem előtt tartva. A visszafelé vezető úton számtalan helyszínen is megállhatunk, ez csupán a csapat lelkesedésétől és a fényviszonyoktól függ.

3. nap

Időben indulunk, hogy a reggeli után még a fotózásra leginkább alkalmas fényben tudjuk kezdeni aznapi utunkat. Célunk a Braies tó. Délutáni fényekben a Cinque Torri környékén tervezünk könnyed túrát, elfoglalva a legtökéletesebb fotó pozíciót. Útközben meglátogatjuk Pocol települést, ördögi egy hely, a környéken több csodás csúcsot fotózhatunk.

4. nap

Ezt a napot utasainkkal együtt találjuk ki az esti beszélgetések alkalmával. Felvillantjuk a lehetőségeket és a többség akaratát figyelembe véve alakítjuk ki azt. Ez lehet akár egy város is, ha szeretne a csapat olasz hangulatot fotózni.

5. nap

Utunkat hazafelé vesszük, (ha túránk során látott helyszínre szeretnénk még visszatérni, akkor a reggeli után megtehetjük), pihenésképpen még útba ejtjük Bledet, Szlovéniában, hogy egy krémessel tegyünk pontot fotótúránk végére. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk! Utazásunk fő célja a fotózás. Az, hogy a lehető legjobb helyeken, a lehető legjobb fényképek készülhessenek. Ennek érdekében azonban olykor áldozatokat kell hozni: előfordulhatnak váratlan helyzetek – időjárás változás és egyéb környezeti tényezők – amelyek felülírják a tervezett programot. Számunkra az utasok biztonsága a legfontosabb: ha egy program elmarad, vagy más időpontra kerül, az kizárólag azért fordulhat elő, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk.
Amennyiben valamilyen váratlan esemény miatt egy-egy program egyáltalán nem teljesíthető az előre meghirdetett időpontban, a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat.
A szervezőknek az a legfontosabb, hogy jól érezd magad, ám a végső döntés az övék, és betartásuk minden résztvevő számára kötelező érvényű.
Az utazáson való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív- és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

Szeretnél Te is profi fotókat készíteni?

Vezetőink megmutatják mit és hogyan csinálj. Mindenkivel egyedileg foglalkozunk. Alkalmazkodunk a körülményekhez. Ha az időjárás vagy a fényviszonyok nem megfelelőek, visszatérünk, hogy a legmegfelelőbb körülmények között tudjuk megfotózni a kiszemelt témát. Egy biztos: a fényképezőgépünk memóriájának köszönhetően (a sajátunkról nem is beszélve) az utazás emléke örökre velünk marad.

Szállás

4 csillagos hotel beltéri medencével, a bevásárlóközpont mellett, a Misurina-tó közelében.

A szobák erkéllyel, ingyenes Wifi-hozzáféréssel, síkképernyős műholdas TV-vel és minibárral rendelkezik. A saját fürdőszobában zuhanyzó, hajszárító és ingyenes piperecikkek találhatók.

Segítőkész személyzet. Remek svédasztalos reggeli. Nagyon jó étterem is tartozik a szállodához. Túránk során egy szállást használunk, minden este ide térünk “haza”. Utunkon a fotózás és annak művelése kap fontos szerepet. A tájfotózás paradicsomában hamar megtanuljunk a legjobb beállításokat. A fotótúra kezdő és haladó fotósoknak egyaránt alkalmas. A kis csoport lehetővé teszi számunkra, hogy reagáljunk az egyéni igényekre. Rengeteg lehetőséged lesz gyakorolni és megosztani tapasztalataidat hasonló gondolkodású emberekkel. Az estéket beszélgetéssel és kép értékeléssel töltjük.

A Dolomit fotótúra képei

A fotós túra vezetői

Kovács Krisztián

Túravezető

Túráztam, hegyet másztam, majd haza szerettem volna hozni, amit látok a hegyekben, így érkezett meg hobbiként, majd tíz év elteltével hivatásként az életembe a fotózás. Több kiállítás és úti beszámoló alkalmával osztottam meg már az élményeimet és a látottakat a közönséggel. Nemzetközi pályázatokon különdíjak, kiemelések, elfogadások követik egymást mióta elhatároztam megszerzem a FIAP (Fédération Internationale de I’Art Photographique), magyarul Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség fotóművésze minősítést. A tájfotózás izgalmas, változatos világát szeretném megmutatni utasainknak.

Szabó Zsolt

Túravezető

Madarak fotózásával kezdtem, melyekkel jó eredményeket értem el hazai és külföldi pályázatokon is. Egy idő után érdeklődésem a tájfotózás irányába fordult. Két éve pedig belekóstoltam a drónnal való fotózás rejtelmeibe is.
Munkáim eredményesen szerepeltek többek között a National Geographic, az Év Természetfotósa, a Varázslatos Magyarország, a PCCS International Salon, a Sony, a vadon.ro, az IBP Dreamscapes International Salon, a MAFOSZ, a FIAP, a Pannonia Reflections , a BPOTY és a WildLifePhoto pályázatain is.
Fotóimból állandó kiállítások készülnek, és a közelmúltban két könyvem is megjelent magánkiadásban.

Jelentkezem a túrára

Készen állsz a túrára?

Ár: 900 €/fő
Dátum: 2021. szeptember 15-19.
Résztvevők száma: Min 3, Max 6 fő
Nehézség: könnyű

Vagy szeretnél feltenni pár kérdést?

Mi az ajánlott fényképezőgép felszerelés ?
Mi az ajánlott ruházat ?
Kell-e utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

Teljes ár

900 €/fő

Foglaláskor fizetendő

270€/fő

Dátum

2021.szeptember 15-09.

Fizetési ütemezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a túrára

    Személyes adatok
    Kapcsolattartási adatok