Dolomit fotótúra késő ősszel
Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok
Dolomit fotótúra késő ősszel
Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok
Dolomit fotótúra késő ősszel
Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok
Dolomit fotótúra késő ősszel
Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok
Dolomit fotótúra késő ősszel
Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok
Dolomit fotótúra késő ősszel
Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok
Previous slide
Next slide

Dolomit fotótúra késő ősszel

Türkiz színű tavak és havas hegycsúcsok

Dolomit fotótúra késő ősszel: miért a Dolomitok és miért pont ősszel?

Dolomitok (olasz nyelven Dolomiti; német nyelven Dolomiten; friuli nyelven Dolomitis) az Alpok egyik hegycsoportja. Észak-Olaszországban terül el, legnagyobb része a Veneto régióban található Belluno megye területén. Földtanilag a hegyek világos színű, dolomit mészkőből állnak, amelyeket erózió lélegzetelállítóan fotogenikus alakzatokba faragott.Ezeknek a hegyeknek a formája nagyon látványos, ez teszi ezt a helyet a fotósok célpontjává.

Dolomit fotótúra látványosságai

Az ősz remek időpont erre a varázslatos útra, amikor a völgyeket és az erdőket gyönyörű színek díszítik. Az egyedülállóan merész csúcsok, a zöld rétek felett és a kék ég alatt egyedülálló és lélegzetelállító látványt nyújtanak. Függőleges falak, gyönyörű sziklák, türkiz színű tavak, amelyek tükrözik a körülvevő óriási hegyek fenségét, alpesi rétek, amelyek Svájcra emlékeztetnek. Hatalmas fenyő- és vörösfenyő erdők, amelyek ebben az évszakban mutatják meg legszembetűnőbb és legélénkebb színüket. Napkeltekor és napnyugtakor a Dolomitok hegycsúcsai meleg narancssárga és arany színben pompáznak. Csatlakozz ehhez a Dolomit fotós túrához, egy olyan utazáshoz, amely minden várakozáson túli fotós lehetőségeket kínál. Az észak-olaszországi Dolomitok az ország egyik legenerikusabb célpontja, amely évről évre vonzza a fotósokat a világ minden tájáról.

Dátum

2024. Október 23-27.
Túra hossza: 5 nap

A túra ára

2000€
Elérhetőség:
6 hely szabad!

NEHÉZSÉG

Fitness:
Közepes
Fotós készségek:
Kezdőtől profiig

Csoport

Kis csoport
Min 3, Max 6 fő + két túravezető

Dolomit fotótúra ára tartalmazza

MINDENT INTÉZÜNK!

Segítünk a repülőjegy vásárlásnál is!

Erre sincs gondod

Elintézzük a szállásfoglalást, valamint a reggelit és a vacsorát!

MINDENRŐL GONDOSKODUNK!

Elég egy fényképezőgép és készen állsz az útra!

EBBEN IS SEGÍTÜNK!

Minőségi fotótechnikai segítségnyújtás a túra teljes időtartama alatt!

A túra során a fotózáson van a fő hangsúly, a programot úgy alakítjuk, hogy minél több és szebb fotóval térhessünk haza a túra végén.

Túraleírás Dolomit fotótúra késő ősszel

Dolmitok fotótúra 1. nap

Indulás Nagykanizsáról, repülővel érkezőket a reptéren vesszük fel. Elfoglaljuk a szállásunkat Cortina d’ampezzo belvárosában levő hotelben.. Az délutáni órákat már a közeli hágókon töltjük és fotózunk. Vacsorázni visszatérünk szállásunkra. Ha a csoport szeretne éjszaka csillagfotózni és az időjárás is engedi, visszatérünk a terepre. Autóval könnyen megközelíthető helyeket látogatunk. Fontos, hogy nem teljesítménytúrázni indulunk.

Dolmitok fotótúra 2. nap

Reggeli után célba vesszük a Falzarego hágót a délelőtti órákban csodás fényeket láthatunk. Indulás előtt a Misurina tó partján bemelegítünk a fotózásra. Délutáni helyszínünk a Braies tó lesz, amit megkerülve több oldalról is fotózhatjuk a hegyek között megbúvó kristálytiszta vizű tavat.

Dolmitok fotótúra 3. nap

A napot a hotelben kezdjük reggelivel, majd elindulunk a Carezza tó vidékére. Útba ejtjük a hegyek között található Santa Maddalena-t. Rövid sétát teszünk a fotópontok között és átbeszéljük az adott körülmények között milyen beállítással javasolt fotózni.

Dolmitok fotótúra 4. nap

A Giau hágó sok lehetőséget kínál a teleobjektíves fotózásra, tiszta idő esetén a távoli hegyek is jól láthatóak. Egy nap sem elég, hogy minden apró részletet lefotózhassunk amit szeretnénk. Lago di Lando tavat is meglátogatjuk a szállásra indulás előtt. Amikor az időjárás engedi és a csapat csillagfotózni szeretne visszamegyünk a terepre

Dolmitok fotótúra 5. nap

Utunkat hazafelé vesszük, elköszönünk a sziklatornyoktól. Pihenésképpen még útba ejtjük Bledet, Szlovéniában, hogy egy krémessel tegyünk pontot fotótúránk végére. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk! Utazásunk fő célja a fotózás. Az, hogy a lehető legjobb helyeken, a lehető legjobb fényképek készülhessenek. Ennek érdekében azonban olykor áldozatokat kell hozni: előfordulhatnak váratlan helyzetek – időjárás változás és egyéb környezeti tényezők – amelyek felülírják a tervezett programot. Számunkra az utasok biztonsága a legfontosabb: ha egy program elmarad, vagy más időpontra kerül, az kizárólag azért fordulhat elő, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk.
Amennyiben valamilyen váratlan esemény miatt egy-egy program egyáltalán nem teljesíthető az előre meghirdetett időpontban, a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat.
A szervezőknek az a legfontosabb, hogy jól érezd magad, ám a végső döntés az övék, és betartásuk minden résztvevő számára kötelező érvényű.
Az utazáson való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív- és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

Szeretnél Te is profi fotókat készíteni?

Vezetőink megmutatják mit és hogyan csinálj. Mindenkivel egyedileg foglalkozunk. Alkalmazkodunk a körülményekhez. Ha az időjárás vagy a fényviszonyok nem megfelelőek, visszatérünk, hogy a legmegfelelőbb körülmények között tudjuk megfotózni a kiszemelt témát. Egy biztos: a fényképezőgépünk memóriájának köszönhetően (a sajátunkról nem is beszélve) az utazás emléke örökre velünk marad.

Dolomitok fotótúra elszállásolás

Selva di Cadore régióban található hotel klasszikus szobákkal várja vendégeit.

A szobák erkéllyel, ingyenes Wifi-hozzáféréssel, síkképernyős műholdas TV-vel és minibárral rendelkezik. A saját fürdőszobában zuhanyzó, hajszárító és ingyenes piperecikkek találhatók.

Segítőkész személyzet. Remek svédasztalos reggeli. Nagyszerű étterem is tartozik a szállodához. Túránk során egy szállást használunk, minden este ide térünk “haza”. Utunk során a fotózás és annak művelése kap fontos szerepet. A tájfotózás paradicsomában hamar megtanuljunk a legjobb beállításokat. A fotótúra kezdő és haladó fotósoknak egyaránt alkalmas. A kis csoport lehetővé teszi számunkra, hogy reagáljunk az egyéni igényekre. Rengeteg lehetőséged lesz gyakorolni és megosztani tapasztalataidat hasonló gondolkodású emberekkel. Az estéket beszélgetéssel és kép értékeléssel töltjük.

A Dolomitok fotótúra képei

A Dolomitok fotó túra vezetői

Kovács Krisztián

Túravezető

Túráztam, hegyet másztam, majd haza szerettem volna hozni, amit látok a hegyekben, így érkezett meg hobbiként, majd tíz év elteltével hivatásként az életembe a fotózás. Több kiállítás és úti beszámoló alkalmával osztottam meg már az élményeimet és a látottakat a közönséggel. Nemzetközi pályázatokon különdíjak, kiemelések, elfogadások követik egymást mióta elhatároztam megszerzem a FIAP (Fédération Internationale de I’Art Photographique), magyarul Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség fotóművésze minősítést. A tájfotózás izgalmas, változatos világát szeretném megmutatni utasainknak.

Szabó Zsolt

Túravezető

Madarak fotózásával kezdtem, melyekkel jó eredményeket értem el hazai és külföldi pályázatokon is. Egy idő után érdeklődésem a tájfotózás irányába fordult. Két éve pedig belekóstoltam a drónnal való fotózás rejtelmeibe is.
Munkáim eredményesen szerepeltek többek között a National Geographic, az Év Természetfotósa, a Varázslatos Magyarország, a PCCS International Salon, a Sony, a vadon.ro, az IBP Dreamscapes International Salon, a MAFOSZ, a FIAP, a Pannonia Reflections , a BPOTY és a WildLifePhoto pályázatain is.
Fotóimból állandó kiállítások készülnek, és a közelmúltban két könyvem is megjelent magánkiadásban.

Utasaink mondták rólunk

Jelentkezem a túrára

Készen állsz a túrára?

Ár: 2000 €
Dátum: 2024. Október 23-27.
Résztvevők száma: Min 3, Max 6 fő
Nehézség: közepes

Vagy szeretnél feltenni pár kérdést?

Mi az ajánlott fényképezőgép felszerelés ?
Mi az ajánlott ruházat ?
Kell-e utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

Teljes ár

2000 €

Foglaláskor fizetendő

600 €

Dátum

2024. Október 23-27.

Fizetési ütemezés

Sajnos több jelentkezőt nem tudunk fogadni a túrára. Kérjük válasszon másik túrát! Köszönjük!

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a túrára

Dolomit Hun

Kapcsolattartási adatok

Személyes adatok